Takács Pálma Krisztina Pszichológus

Pszichológia és Coaching

Hogy is állunk a párválasztással manapság, csajok?

2016. december 06. - Takács Pálma Krisztina

20140414mindenkinek-mast-jelent-a-szerelem.jpg
Keresem a párom. Keresem, kutatom, csak nem találom.

Pedig mindenhonnan az az információ sugárzik felém, hogy csak keresni kell, mert valahol ott van, ott él a tökéletes, a várva várt, a Nagy Ő.

Pontos elképzeléseim vannak arról, milyen is ez a tökéletes férfi, pontosan és részletesen meg tudom mondani, milyen, hogyan viselkedik, hogyan érez, gondolkodik. Hát hogyne tudnám, hiszen ő a tökéletes társam, tehát nekem mindenben meg kell, hogy feleljen.

Mindig olyan, amilyen nekem a legjobb: ha szomorú vagyok, megvigasztal, ha vidám vagyok, velem nevet, ha erotikus hangulatban vagyok, persze ő is. És minden gondolatomat kitalálja, tudja és érzi, amit én.

A párkeresés pedig abból áll, hogy minden pillanatban az épp aktuális igényeim alapján tudom, hogy hogyan viselkedne a tökéletes társ, és az éppen mellettem lévő hús-vér férfi viselkedésével összehasonlítom. És csalódom. Hát persze!

Hiszen a valódi férfi egy másik ember, nem egy rám hangolódott, az érzéseimből, igényeimből kivetített vágyteljesítő robot Egy valódi ember, akinek van egy viszonylag stabil személyisége, ami nem változik az én pillanatnyi igényeimmel. És vannak saját hangulatai, vágyai, amik valószínűleg gyakran nincsenek harmóniában az enyémekkel. A lényeg, hogy a hús-vér ember sosem elég jó, hiszen ki is vehetné fel a versenyt egy ideával, ami mindig hozzám igazodik.

A valóságban ez a lény nem létezik.

szerelem-horoszkop-750x300.jpg

Csak emberek vannak!!!

Nagyszerű, csodálatos emberek, nagyszerű, csodálatos férfiak! Akiket igenis lehet szeretni olyannak, amilyenek! Nem a hibáik ellenére, hanem a hibáikkal együtt, az egész embert!!

Manapság nem egy embert akarunk szeretni teljes egészében, olyannak, amilyen, kitartani mellette jóban-rosszban, holtomiglan-holtodiglan. Az ideát kutatjuk, keressük, bár nem találjuk sehol.. Mivel már olyan régóta keressük, hogyan is érhetnénk be kevesebbel? Nincs türelmünk valakihez, aki bármely percben nem úgy viselkedik, mint az ideánk. Csalódunk, és elintézzük azzal, hogy semmi baj, csak még mindig nem találtuk meg, és tovább keressük.

Aztán elmúlt az élet, és egyedül éltük le, rövid, futó kapcsolatokban, hiszen a pasi csak addig maradhat, amíg kiderítjük róla, hogy nem felel meg az ideánknak.

Mi lenne, ha egyszer valóban meg akarnám ismerni a férfit, nyitott lennék a másik ember saját valójára, és tudnám, hogy nem vagyunk mindig összhangban és ezeket a pillanatokat nem csalódásként élném meg, s ha nem úgy viselkedik, mint az idea nem arra gondolnék egyből, hogy tovább keresek, hiszen valahol ott van a várva várt, a Nagy Ő…

Üdvözlettel:
Takács Pálma Krisztina
pszichológus
life és karrier coach
pár- és szexuálpszichológus

takacspk@gmail.com
www.personality.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichocoaching.blog.hu/api/trackback/id/tr1412026723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.