Takács Pálma Krisztina Pszichológus

Pszichológia és Coaching

Pszichológia és Coaching

Magamról

2016. november 11. - Takács Pálma Krisztina

 

aprilis02.jpgA nevem Takács Pálma Krisztina. Pszichológus vagyok, pár- és szexuálpszichológus, munka és szervezet pszichológus, coach és tréner. Ha kell tanító, ha kell tanuló. Nő, feleség, szerető, lány, anya, barátnő. Vagy épp tudós csodabogár. Amióta az eszemet tudom, mindig az ember érdekelt. Mint testi lény vagy mint tudatos lény, számomra épp úgy a legérdekesebb dolog a világon. Egyben a legnagyobb talány is.

Sok éves szakmai tapasztalattal rendelkezem. Erős tudományos érdeklődésem miatt folyamatosan naprakészen tartom a tudásomat, nagyon sok angol nyelvű, tudományos cikket olvasok. A szakmámban olyan módszereket választottam, amelyek megoldásközpontúak, és belátható időn belül, akár már 1-3 konzultáció során is eredményre vezetnek.

Nem halat szeretnék adni, hanem megtanítani horgászni. Ezért leginkább a viselkedés és kognitívterápia, a sématerápia, a tranzakció-analízis, valamint a life coaching módszeréből merítve dolgozom, mindig a leghasznosabbat választva, vagy több módszert kombinálva. Továbbá előadásokat, csoportokat, workshopokat, tréningeket is tartok.

Tudni szeretné, hogy konkrétan milyen problémák leküzdésében fordulhat hozzám?

Társkeresési, párválasztási, párkapcsolati és szexuális problémák esetén segíthetek. Mai világunkban sokan élnek magányosan. Úgy érzik, hogy az életük nem teljes. Hiányzik a társ, a szociális támasz, az érzelmi biztonság. A szerető érintés hiányát, a testi és a lelki egészség is megszenvedi. És a válás is mély nyomokat hagyhat.

Csakhogy a házasságban, a párkapcsolatban is jelentkezhetnek konfliktusok, nézeteltérések, meg nem értettség érzés. A boldog párkapcsolatok fontos alapja a szexualitás. A kiegyensúlyozott szexuális élet sok szempontból sérülékeny. Fontos, hogy szexuális problémák esetén, mint amilyen az orgazmus vagy a merevedési zavar, képzett szakemberhez érdemes fordulni. Akár a női vágy vagy kielégülés, akár férfi gondok jelentkeznek, forduljon hozzám bizalommal! Örömmel segítek.

A SOTE Klinikai Pszichológiai Tanszék Pszichoterápiás rendelőjében voltam gyakornok, ahol érzelmi-hangulati zavarokkal küzdők kezelése folyik, a diplomamunkámat „Érzelemszabályozás” témából írtam. Így segíteni tudok abban, hogy kiegyensúlyozottabb legyen az érzelmi élete,  hogy mihez kezdjen a frusztrációkkal, ha valami rossz dolog történik, ha valami nem sikerül.

rendelo02.jpgA feszültségek, a negatív stressz, amikor úgy érezzük, hogy nem bírjuk tovább, és összecsapnak a fejünk fölött a hullámok, nagy károkat okozhat. De, hasznos módszerekkel lehet a feszültséget oldani, és sikeresen ki lehet alakítani a stresszt csökkentő életmódot is.

Ahhoz, hogy a hétköznapi életünkben jól működjünk, nagyon fontos az elegendő mennyiségű és a jó minőségű alvás. A SOTE Alváskutató központjában alváskutatásból írtam a második diplomamunkámat. Az elalvási, vagy átalvási gondokkal küzdőknek, segíthetek abban, hogy ne kelljen tovább együtt élni az alvási problémákkal.


Segíthetek sokféle testi-lelki problémában, mint például a testhez kapcsolódó negatív képzetek, vagy akkor, ha valaki meg szeretne szabadulni valamilyen káros szokásától, pl. le akar szokni a dohányzásról, vagy fogyni szeretne.

Pszichológiai tanácsadás formájában életviteli problémák leküzdésében is segítek, mint amilyenek az önértékelési gondok, az önbizalomhiány, az egzisztenciális kérdések, és a konfliktusok megoldása az önismeret és a személyiség fejlesztése.

Coachként döntési, továbblépési gondokkal, elakadásokkal fordulhat hozzám.

Munkapszichológusként pedig pályaválasztási kérdésekben, vagy karriertervezési, karriermódosítási kérdésekben.

Nagyon fontosnak tartottam mindig, hogy egyre tudatosabb legyek.
Ezt az utat ajánlom haz_rendelo.jpgmindenkinek. A jövő miatti aggódás, vagy a múlt iránti nosztalgia helyett, ha csak pillanatra is, de próbáljunk megaz ITT és MOST-ban lenni. A tudatos jelenlét, mai divatos nevén mindfulness, képes a jelen realitásában tartani minket. Fontos a jövő fókusz, az előretervezés, a célorientáltság, de cselekedni csak a jelenben tudunk.

Facebook oldalamon www.facebook.com/takacspalmakrisztina 
aktuális témákat, érdekes gondolatokat szoktam megosztani.

A weboldalamon www.personality.hu ,pedig bővebb információkat találhat, de írásaimról és az eseményekről is ott szoktam hírt adni.

Hosszabb konzultációs kapcsolatban alkalmanként előfordulhat, hogy le kell küzdeni a távolságot. Ilyenkor online konzultációt is vállalok Skype-on.

Érdemes felkeresni:

  • Társkeresési, párválasztási gondok
  • Párkapcsolati tanácsadás, kapcsolati válság, válás
  • Szexuális problémák (pl. orgazmus vagy merevedési zavar)
  • Életközépi válság, klimax
  • Érzelem-szabályozás, hangulati instabilitás
  • Kiégés, depresszió, pesszimizmus
  • Szorongás, félelmek, aggodalom
  • Veszteségek, gyász, trauma
  • Stressz csökkentés, tudatos jelenlét (mindfullness)
  • Testi tünetek, autogén tréning
  • Alvási problémák, alvás higiénia, elavási, átalvási gondok
  • Testhez vagy az evéshez kapcsolódó problémák (pl. elhízás)
  • Káros szokások (pl. dohányzás)
  • Életviteli problémák (döntési, továbblépési gondok, elakadások)
  • Alacsony önértékelési, önismeret és személyiség fejlesztés
  • Kommunikáció, konfliktus-kezelés, érzelmi intelligenciafejlesztés
  • Karrier menedzsment, pályaválasztás, álláskeresés
  • Munkahelyi problémák, beilleszkedési gondok
  • Vállalkozóvá válás, vezetői feladatok

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichocoaching.blog.hu/api/trackback/id/tr7011949977
süti beállítások módosítása